Selecteer een pagina

Droogte? Deze planten kunnen ertegen!

Sedum mag blijven. Zelfs bij grote droogte staat deze vaste plant te shinen in de border. Ook vlinders en bijen zijn er dol op. Toen het vorig jaar zo droog was, ben ik op zoek gegaan naar droogtebestendige planten. Daarbij heb ik vooral gekeken naar de planten in mijn eigen tuin en in de buurt: wat doet het hier goed en waar wil ik er meer van?

Heb je ook een tuin op droge zandgrond? Laat je dan inspireren door mijn droogtebestendige-plantenlijst:

Duizendblad (Achilea millefolium)
Hemelsleutel (Sedum)
IJzerhard (Verbena bonariensis)
Kattenkruid (Nepeta)
Kogeldistel (Echinops)
Lavendel (Lavandula)
Prachtkaars (Gaura lindheimeri ’Whirling Butterflies’)
Prikneus (Lychnis coronaria)
Reuzelavendel (Perovskia)
Rode zonnehoed (Echinacea)
Rozemarijn (Rosmarinus)
Salie (Salvia)
Spoorbloem (Centranthus)
Stokroos (Alcea rosea)
Tijm (Thymus)
Vast bonenkruid (Satureja montana)
Vaste venkel (Foeniculum)

Het vergeten tuinseizoen

Krijg je al zin om met (vaste) planten aan de slag te gaan? Dan kun je bijna los, want het najaar is hét seizoen om te (ver)planten. De grond is dan goed op termperatuur en niet te droog. Daardoor slaan planten slaan goed aan. En dat merk je in het voorjaar! Veel mensen weten niet (meer) dat het najaar hét tuinseizoen is. Daarom start in oktober de najaarsactie ‘Het vergeten tuinseizoen’, een initiatief van Stichting Steenbreek en NL Greenlabel. Zodra er meer over bekend is, volgt hier een update.
Update! Inmiddels is de actie ‘Het vergeten tuinseizoen’ van start gegaan. Deze loopt tot eind oktober 2020. Meer informatie vind je op: www.vergetenseizoen.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =

Bouw een bloeiboog

Bouw een bloeiboog

De paardenbloemen bloeien! En dat is goed nieuws voor de bijen, vlinders en andere insecten die naarstig op zoek zijn naar nectar en stuifmeel. Ik laat de paardenbloemen dan ook zoveel mogelijk staan, waardoor ze onderdeel worden van de bloeiboog op ons landje....

Inheemse Zaaiweek, doe je ook mee?

Inheemse Zaaiweek, doe je ook mee?

Denk je bij zaaien aan het voorjaar? Dat is niet zo gek, want eenjarige zomerbloemen en groente kun je het beste in het voorjaar zaaien. Wil je inheemse bloemen zaaien, dan is september dé maand om te zaaien. Om daar aandacht voor te vragen is de Inheemse Zaaiweek –...