Selecteer een pagina

Zaaikoorts

In januari begint het te kriebelen…

In februari zit ik opvallend vaak te kijken naar het wijnkistje vol met zaden. Ik sorteer de boel nog eens en koop er nog wat bij (bij voorkeur biologische zaden van De Bolster). Dit jaar alleen spinazie, pastinaak, tuinkers en stokroos (voor het ultieme boerderijgevoel).
In maart kan ik dan eindelijk toegeven aan de zaaikoorts. Inmiddels staan de tuinbonen onder glas in de koude kas en zaaide ik peultjes – op hoop van de zegen – in de vollegrond. Ik ben benieuwd of ze met rust worden gelaten door de muizen en konijnen.

Dochterlief hielp vanzelfsprekend mee met zaaien. Zoonlief verbaasde me door zich enthousiast op het eerste supermarktmoestuintje te storten. Onderstaande foto van Isabelle – een paar jaar geleden in onze stadstuin in Nijmegen – laat zien dat het tuinierplezier er al vroeg in zat.
Zie je het witte labeltje rechts naast de sla? Dat is een stukje gerecyclede luxaflex – werkt prima! Toen de kinderen nog niet konden lezen, tekende ik altijd het gewenste eindresultaat. Eigenlijk best leuk om te blijven doen…

1 Reactie

  1. @nnemiek

    Ja heerlijk he, we kunnen beginnen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =

Bouw een bloeiboog

Bouw een bloeiboog

De paardenbloemen bloeien! En dat is goed nieuws voor de bijen, vlinders en andere insecten die naarstig op zoek zijn naar nectar en stuifmeel. Ik laat de paardenbloemen dan ook zoveel mogelijk staan, waardoor ze onderdeel worden van de bloeiboog op ons landje....

Inheemse Zaaiweek, doe je ook mee?

Inheemse Zaaiweek, doe je ook mee?

Denk je bij zaaien aan het voorjaar? Dat is niet zo gek, want eenjarige zomerbloemen en groente kun je het beste in het voorjaar zaaien. Wil je inheemse bloemen zaaien, dan is september dé maand om te zaaien. Om daar aandacht voor te vragen is de Inheemse Zaaiweek –...