Oost-Indische Kers op de salade, goudsbloemblaadjes in de thee en vlierbloesem in de pannenkoeken. Eetbare bloemen zijn echte blijmakers. Alleen al de kleur die je met bloemen aan je eten toevoegt… Daar word je toch vrolijk van!
Eetbare bloemen in onze moestuin
- Bieslook – schrik niet van de heftige uiensmaak.
- Citrusafrikaantje – zaden van De Nieuwe Tuin.
- Dahlia – voor het eerst geproefd bij Villa Augustus.
- Goudsbloem – komt spontaan op als je ‘m een keer hebt gezaaid.
- Kaapse knoflook – vaste plant met paarse bloemetjes.
- Komkommerkruid (Borage) – idem dito.
- Oost-Indische Kers – prachtig tussen de pompoenen.
- Viooltjes – nu volop in de moestuin te vinden.
Wil je onze bloemrijke moestuin volgen, kijk dan op Instagram: Tuinwaarts.
altijd een feest met eetbare bloemen!
Helemaal mee eens. Het is meteen zomer op je bord!
Prachtig die kleuren! Ze fleuren je gerechten meteen op hé. Ik wist trouwens niet dat Dahlia's eetbaar zijn? Dat moet ik eens proberen