Selecteer een pagina

Parapluplant & meer vergeten kamerplanten

In mijn werkruimte – met uitzicht over de moestuin in verval – zit ik als een prinses te werken. De aanwezigheid van planten draagt daar zeker aan bij. Op de hoek van mijn werktafel staat bijvoorbeeld een grote Calathea, die af en toe mysterieus met haar bladeren ritselt. Toch mag het wel wat groener en mijn gedachten gaan terug aan de jaren ’70 toen huizen vol stonden met kamerplanten.

Waar zijn ze gebleven: Asparagus, Chlorophytum, erwtenplantje, kindje-op-moeders-schoot, lantaarnplantje en parapluplant? Deze vergeten kamerplanten zouden prachtig staan in mijn werkruimte. Het begin is er: ik kreeg een kindje-op-moeders-schoot (Tolmiea menziesii) van mijn moeder(!) en in een glas staan drie parapluutjes van Cyperus alternifolius ondersteboven te wortelen.

Welke vergeten kamerplanten verdienen volgens jou een eervolle comeback?

4 Reacties

  1. MamaNatuurlijk

    Wat leuk om te lezen wij hebben toevallig twee weken geleden kindje-op-moeders-schoot gekocht vanwege jeugdsentiment. Die doet het hier geweldig.

    Liefs MamaNatuurlijk

    Antwoord
  2. Petra

    Ze zijn echt leuk: kindje-op-moeders-schoot. Ik ga ze in het voorjaar proberen te stekken; dat gaat heel goed herinner ik me. Nog meer jeugdsentiment!

    Antwoord
  3. De Gulle Aarde

    'k Weet niet hoe hij heet, maar wij noemden hem "scheerkwast".
    Een eenvoudige plant met stevige, dikke, bladeren en af en toe een roomwitte bloem met allemaal draadjes.
    De meeste bloemen en planten van vroeger mogen van mij terug, ze zijn vaak zo makkelijk te stekken. Alleen de sanseveria hoeft niet terug.

    Antwoord
  4. Anoniem

    Hallo Petra,
    Ik houd mij aanbevolen voor een stekje van kindje-op-moeders-schoot in de bso. Heb ik meteen een nieuwe activiteit! Zelf heb ik een tijdje geleden lantarenplantje gekocht om dezelfde reden. Ik kom vaker langs om je blog te lezen, ben zelf ook plantengek/tuinbouwer van huis uit. We kunnen een keer brainstormen over een groentetuintje op De Leer met ouders en bso? Paar laurieren eruit, ruimte genoeg! We zien elkaar. Dinie Ruesink

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =

Bouw een bloeiboog

Bouw een bloeiboog

De paardenbloemen bloeien! En dat is goed nieuws voor de bijen, vlinders en andere insecten die naarstig op zoek zijn naar nectar en stuifmeel. Ik laat de paardenbloemen dan ook zoveel mogelijk staan, waardoor ze onderdeel worden van de bloeiboog op ons landje....

Inheemse Zaaiweek, doe je ook mee?

Inheemse Zaaiweek, doe je ook mee?

Denk je bij zaaien aan het voorjaar? Dat is niet zo gek, want eenjarige zomerbloemen en groente kun je het beste in het voorjaar zaaien. Wil je inheemse bloemen zaaien, dan is september dé maand om te zaaien. Om daar aandacht voor te vragen is de Inheemse Zaaiweek –...