Selecteer een pagina

Elke dag aardbeien

Het aardbeienseizoen is hier nu echt losgebarsten. Elke dag plukken we aardbeien: voor in de yoghurt, op een beschuitje of gewoon zomaar. En ze lijken steeds lekker te worden.

Omdat we komende tijd nog veel meer uit eigen tuin willen eten, heb ik afgelopen zaterdag flink wat biologisch plantgoed ingeslagen bij Lusthof De Ommuurde Tuin, waar Taco IJzerman en Esther Kuiler iets moois van hebben gemaakt. (Bovenstaand foto is daar gemaakt.) De buit bestond uit: verveine, Turkse en Marokkaanse munt, moederkruid, vanillebasilicum, platte peterselie, bieslook, (oer)prei, boerenkool, palmkool, spruitkool, courgette (wit en groen), komkommer, knolselderij, snijbiet en Nieuw-Zeelandse spinazie. Meer info:

Lusthof De Ommuurde Tuin

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × twee =

Bouw een bloeiboog

Bouw een bloeiboog

De paardenbloemen bloeien! En dat is goed nieuws voor de bijen, vlinders en andere insecten die naarstig op zoek zijn naar nectar en stuifmeel. Ik laat de paardenbloemen dan ook zoveel mogelijk staan, waardoor ze onderdeel worden van de bloeiboog op ons landje....

Inheemse Zaaiweek, doe je ook mee?

Inheemse Zaaiweek, doe je ook mee?

Denk je bij zaaien aan het voorjaar? Dat is niet zo gek, want eenjarige zomerbloemen en groente kun je het beste in het voorjaar zaaien. Wil je inheemse bloemen zaaien, dan is september dé maand om te zaaien. Om daar aandacht voor te vragen is de Inheemse Zaaiweek –...