Selecteer een pagina

Wildgroei in de moestuin

Sommige mensen gruwen ervan, maar ik ben er dol op: plantjes die spontaan opkomen in de moestuin. Ik probeer ze zo vroeg mogelijk te determineren, zodat ik ze kan sparen bij het wieden en ze desgewenst kan verhuizen. Dat gaat niet altijd goed. Zo heb ik dit voorjaar heel voorzichtig zaailingen van vogelmuur opgepot, terwijl ik dacht dat het Nieuw-Zeelandse spinazie was…

Als het even kan, laat ik de wildgroei staan waar het opkomt. Zo is er dit jaar spontaan een verrassend hoog en sterk zonnebloemenwoud ontstaan aan de rand van het koolgewassenbed.

Nog meer gewenste wildgroei: Verbena bonariensis (een ranke vlinderplant met paarse bloemschermen, zie foto), cosmea, kamille, margrietjes, Oost-Indische kers en komkommerkruid.

Hoe ga jij om met wildgroei in de moestuin?

Reageer op Twitter: @tuinwaarts of stuur een e-mail!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − zes =

Bouw een bloeiboog

Bouw een bloeiboog

De paardenbloemen bloeien! En dat is goed nieuws voor de bijen, vlinders en andere insecten die naarstig op zoek zijn naar nectar en stuifmeel. Ik laat de paardenbloemen dan ook zoveel mogelijk staan, waardoor ze onderdeel worden van de bloeiboog op ons landje....

Inheemse Zaaiweek, doe je ook mee?

Inheemse Zaaiweek, doe je ook mee?

Denk je bij zaaien aan het voorjaar? Dat is niet zo gek, want eenjarige zomerbloemen en groente kun je het beste in het voorjaar zaaien. Wil je inheemse bloemen zaaien, dan is september dé maand om te zaaien. Om daar aandacht voor te vragen is de Inheemse Zaaiweek –...